1

На Першому національному в день Різдва Христового відбулася прем’єра документальної стрічки «Любомир» продакшн-компанії Screen Media Ukraine. «Любомир» – це фільм про постать Архиєпископа-емерита УГКЦ Блаженнішого Любомира і про його мрію – бути людиною.

ВІДЕО частина I

«Моя мрія в житті – бути людиною. Моя молитва – бути людиною, доброю, нормальною людиною. Але я не є стовідсотково певний, що то значить бути людиною. От я собі так уявляю, що постать митрополита Шептицького – була людина. На світі дуже мало людей», – розповідає владика у фільмі.

Відео дня

ВІДЕО частина II

Автором ідеї і сценаристом стрічки є Леся Харченко. Сам же Блаженніший погодився на фільм, як він неодноразово повторював, лише з однією метою: «Показати молодим людям, як виглядало наше життя, коли ми були молоді. Це є одинока ціль у цьому. То що про мене – то не є важне. Лише, щоб вони знали, як виглядало життя».

Через призму обставин, у яких зростав і формувався Блаженніший Любомир, розкривається його філософія життя: ставлення до ближнього, до Бога, своєї Церкви, держави, рідної України…

У фільмі головний герой ділиться спогадами з дитинства. 

«Приймав життя так, як воно приходило. Я не бунтувався», – сказав Блаженніший Любомир.

Департамент інформації УГКЦ