ш

Насильство не може бути творчим, і з конфлікту не можна вийти зі зброєю в руках: про це знову нагадав постійний спостерігач від Святійшого Престолу при ООН архиєпископ Сільвано Марія Томазі, аналізуючи міжнародні події, які перебувають у центрі уваги Комітету ООН з прав людини, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Монсеньйор Томазі стверджує, що він дивиться на 2015 рік «з оптимізмом», оскільки «історією рухає Провидіння». Проте представник Св. Престолу переконаний у нестачі політичної волі для пошуку виходу із ситуацій насильства, які ми спостерігаємо в різних частинах світу.

«Насильство не призводить ні до якого творчого результату, - вважає монс. Томазі. - Ми повинні вийти за рамки менталітету, згідно з яким єдиним шляхом вирішення труднощів і проблем є насильницький конфлікт. Існують інші методи: потрібно будувати довіру, таку, щоб була можливість обговорювати й шукати розумні компроміси, які б дозволили всім людям, незалежно від віросповідання й від політичних поглядів, жити пліч-о-пліч не завдаючи один одному шкоди».

Відео дня

У міжнародному контексті Святіший Престол покликаний бути «голосом совісті», каже далі архієпископ Сільвано Марія Томазі. «Специфіка Папської дипломатичної місії полягає в тому, щоб бути голосом совісті, який нагадує про найважливіші цінності для спільного майбутнього людської сім'ї, тобто про мир, про взаємну повагу та солідарності з нужденними».