г

На головній католицькій площі – площі Святого Петра у Ватикані засвічено цьогорічну різдвяну ялинку та відкрито вертеп. Урочиста подія за участю керівництва Держави-Міста Ватикану, делегацій із регіонів, що подарували різдвяні символи, та паломників відбулася в п’ятницю, 19 грудня, ввечері, під проводом кардинала Джузеппе Бертелло, Президента Губернаторства Ватикану. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Ця подія також стала нагодою для інавгурації нової системи підсвічення фасаду й куполу базиліки Святого Петра, яку встановили працівники римського комунального підприємства енерго- і водозабезпечення.

Цього року ялинка походить з півдня Італії. Біла ялиця, зрізана поблизу місцевості Фабріція в регіоні Калабрія, є подарунком Адміністрації Провінції Катанздаро. Вона має 25 з половиною метрів висоти, а діаметр стовбура – 55 сантиметрів.

Відео дня

Вертеп походить з одного з культурних осередків Італії – Верони та є подарунком Фундації «Веронська Арена». Композиція має назву «Вертеп в опері» і складається із двадцяти керамічних статуй, виконаних у повний ріст.