У Львові спорудять пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому до 150-річчя від дня його народження.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради погодив спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому на площі Святого Юра у Львові.

Відповідно до рішення виконавчого комітету, функції замовника на проектування, виготовлення та встановлення пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому покладено на Курію Львівської Архиєпархії української Греко-католицької церкви, яка зобов’язана власним коштом виготовити та встановити пам’ятник.

Відео дня

Відповідне звернення від Курії Львівської Архиєпархії Української греко-католицької Церкви щодо встановлення пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому надійшло до Львівської міської ради 11 лютого цього року.

”Наступного року, маючи честь святкувати 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, ми повинні дуже багато зробити для прослави його імені. Це і школа, і лічниця, яку він заснував. Також площа перед Собором святого Юра і спорудження пам’ятника Митрополиту. На засіданні виконавчого комітету ми затвердили дуже важливе рішення. Ми отримаємо прекрасний сквер і ще одну відпочинкову зону для самих львів’ян. Ми отримаємо прекрасний пам’ятник, який свого часу розробив відомий архітектор Андрій Коверко», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.