«Усі можемо звіщати Божу благовість утішення», – наголосив Папа Франциск перед Богородичною молитвою «Ангел Господній», яку він опівдні проказав разом із понад 50-ю тисячами прочан з усього світу, що зібрались на площі святого Петра у Ватикані 8 грудня.

Він вказав, що справжнє навернення серця зроджується лише тоді, коли ми дозволяємо Богові нас, а потрапляючи в рабство грошей, влади та успіху, які  приносять тільки фальшиве утішення, людина позбавляє себе радості.

Відео дня

Звертаючись до літургічних читань другої неділі Адвенту, Папа Франциск підкреслив, що вони представляють чудове послання надії. Це Божий заклик, висловлений вустами пророка Ісаї: «Утіште, утіште народ мій, каже ваш Бог» (Іс 40,1). 

Але, за словами Папи Франциска, ми не можемо бути посланцями Божого утішення, якщо самі не зазнаємо радості від того, що ми Ним утішені й люблені. 

«Всі ми покликані утішати наших ближніх, засвідчуючи, тільки Бог може усунути причини екзистенціальних і духовних драм. Він може це зробити! Він – всемогутній!», - сказав Папа.

Папа Франциск наголосив, що Бог забуває наші гріхи і втішає нас. Якщо ми  покірно та з розкаяним серцем довіряємось Йому.

"Будь ласка, дозвольте Господеві вас утішити!" – сказав Папа Франциск.

За матеріалами сайту "Радіо Ватикану"