х

7 грудня в Києві в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в проповіді на Архиєрейській Божественній Літургії Глава УГКЦ Блаженншіий Святослав заторкнув тему корупції:

«Господь дав людині за допомогою органів чуття можливість відразу впізнати зіпсуту річ. Навіть маленька дитина за допомогою запаху, смаку та нюху розпізнає зіпсуту їжу. Корупція – смертоносна біда, яка нищить ту особу, яка споживає такого типу продукт».

За його словами, причина всякої корупції полягає в тому, що людина живе так, ніби Бога не існує. «Скорумпована людина, яка відкидає Божу присутність у своєму житті, привласнює собі землю, свою країну і починає використовувати інших людей, як засіб свого життя. Не отримуючи свого життя від Бога вона починає споживати і забирати життя у всього того, що її оточує», - пояснив проповідник.

Відео дня

На його погляд, щоб побороти корупцію, найперше, потрібно навернутися до Бога: «Коли людина покине власну надію, яку покладає на достатки і майно, місце в суспільстві, а навернеться до Бога, тоді вона поборе корупцію у власному серці. Будьте певні: у скорумпованому суспільстві все – зіпсуте. Сім’я, міжлюдські стосунки…Остаточно це призведе до смерті».

Наприкінці Блаженніший Святослав закликав любити і робити добро. Тільки так ми усунемо корупцію.

Департамент інформації УГКЦ