У сьогоднішній непростий для країни час кожен християнин повинен робити діла милосердя для свого ближнього. Про це сказав глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час недільної проповіді в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 30 листопада.

«Ми живемо в непростий час, час воєнного лихоліття і розрухи. Багато людей голодних, зранених, які страждають від холоду. Не треба бути багатим, щоб чинити добро. Кожен із нас, який має перед собою шматок хліба, подумайте про тих, хто страждає від голоду. Кожен із нас, хто має теплу постіль, подумайте про тих, хто страждає від холоду.

Якби щодня кожен із нас нагодував одного голодного і допоміг зігрітися тому, хто страждає від холоду, мільйони людей в Україні були б нагодовані і захищені», – наголосив Блаженніший Святослав.

Відео дня

Глава УГКЦ відзначив, що ранні християни вважали діла милосердя необхідним елементом Богослужіння і ніхто не приходив на молитву до храму з порожніми руками, а завжди приносив бодай окраєць хліба. І по закінченні Літургії священик роздавав хліб тим, хто його не мав.

«Я хочу закликати нашу Церкву, щоб у наших храмах з'явилися кутки милосердного християнина, де б ми могли кожної неділі, йдучи на Богослужіння, згадати потребуючих і принести те, чим можемо з ними поділитися, – харчами, одягом, – щоб наші храми стали центром служіння і любові до ближнього», – зазначив проповідник.

За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ