Папа Римський Франциск піддав критиці стан європейського співтовариства, охарактеризувавши його як "похилий вік".

"Здається, Європа справляє враження чогось старого і виснаженого, все менше відчуває себе головною дійовою особою", - сказав понтифік у вівторок, виступаючи в Європарламенті.

"Це послання, надихає на те, щоб повернутися до твердих переконань засновників ЄС, які хотіли майбутнього, заснованого на можливості працювати разом для подолання розбіжностей і сприяння миру і братерства між усіма народами цього континенту", - додав папа Римський.

Відео дня

Він також закликав не розглядати людину як "машину" і поставити в центр уваги не економіку, а людську особистість. У зв'язку з цим Франциск вважає за необхідне приділяти увагу сім'ї, освітнім інституціям та екології, а також "відновити почуття гідності" людини на робочому місці.

Понтифік також приділив увагу проблемі міграції. "Необхідна єдина відповідь на міграційні питання. Ми не можемо дозволити Середземному морю перетворитися на величезний цвинтар! Човни, щодня прибувають на береги Європи, заповнені чоловіками і жінками, які мають потребу в тому, щоб їх прийняли і щоб їм допомогли", - сказав він.

За матеріалами сайту "Седмиця"