1

«Сьогодні Церква ставить перед нами приклад нових святих, які саме через діла великодушної посвяти себе Богові та ближнім служили, кожен у своєму середовищі, Божому царству, ставши його спадкоємцями», – сказав Папа Франциск, проповідуючи під час Святої Меси, яку він очолив на площі Святого Петра у Ватикані 23 листопада.

Цього дня, коли Церква латинського обряду відзначала урочистість Христа Царя, Папа Римський проголосив святими Католицької Церкви шістьох блаженних. Варто згадати, що під час цього урочистого Євхаристійного богослуження уривок з Євангелії прочитано латинською та грецькою мовами, а під час молитви вірних одне з прохань було зачитане українською.

«Здійснюючи канонізацію, – підсумував Папа, – ми ще раз визнали таїнство Божого Царства та вшанували Христа Царя, Пастиря, сповненого любові до свого стада. Нехай же нові святі своїм прикладом та заступництвом спричиняться до зростання у нас радості, яка випливає з того, що ходимо шляхами Євангелія, з рішення прийняти його, як компас нашого життя».

Відео дня

За матеріалами сайту Радіо Ватикану