п

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) вважає, що у Верховній Раді України має бути спеціальне місце для Декалогу.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, таке переконання Блаженніший Святослав висловив під час зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом, у рамках його офіційного візиту в Україну з нагоди першої річниці Революції Гідності. Зустріч, у якій також взяли участь представники політичних сил новообраної Верховної Ради, відбулася з ініціативи Посольства США в Україні.

Відзначається, що глави Церков України, спілкуючись у драматичні дні Революції Гідності з тодішнім президентом Януковичем, звернули його увагу на Господню заповідь "Не убий!". Сьогодні не менш актуальні інші заповіді: "Не вкради!", "Не свідчи неправдиво на свого ближнього".

Відео дня

Глава УГКЦ запропонував, щоб у Верховній Раді відвели спеціальне місце, де був би написаний Декалог - десять Божих заповідей, які є основою морального вчення Церкви. Це, на думку Предстоятеля УГКЦ, щоразу нагадувало б нашим депутатам про те, в якому напрямку вони повинні рухатися і як приймати, чи не приймати певні закони.

У свою чергу  Віце-президент США відзначив важливу діяльність ВРЦіРО під час Революції гідності, скеровану на збереження мирного способу протесту. Він також подякував за те, що ієрархи Церков разом з українськими політиками взяли участь у 62-му Національному молитовному сніданку із Президентом США, конгресменами та сенаторами.