14 листопада в приміщенні Івано-Франківського архиєпархіального управління відбулося засідання секретаріату з підготовки проведення VI сесії Патріаршого собору на тему «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом», який відбудеться в серпні 2015 року в Івано-Франківську.

Під час зустрічі, яку очолив митр. прот. Олег Каськів, було обговорено організаційні питання, перспективи і хід проведення Собору.  

Відео дня

Прес-служба  Івано-Франківської архиєпархії

*** У вересні 2015 року в Івано-Франківську буде проведено VІ сесію Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом». 

У роботі Собору братимуть участь делегати з усіх єпархій УГКЦ, як з України, так і всього світу. «Собор триватиме три дні. Заплановані виступи шести доповідачів і шести співдоповідачів, доповіді яких мають базуватися на Пастирському листі Блаженнішого Святослава «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом», показ шести відеороликів на цю тему та робота в шести групах».

Додамо, що за канонічним правом і рішенням Глави УГКЦ та Синоду Єпископів УГКЦ, Патріарший Собор скликається раз на п'ять років.  Остання сесія Собору відбулася в Бразилії 2010 року. У рамках підготовки до заходу цього 2014 року в УГКЦ  відбуваються єпархіальні собори.

Крім цього, розпочав роботу сайт Патріаршого Собору УГКЦ, на якому розміщені новини про перебіг єпархіальних соборів УГКЦ, їх постанови, офіційні документи Патріаршого Собору та Кодекс про Патріарший Собор. Кожен вірний може подати свої пропозиції щодо перебігу  Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом», надіславши листа за адресою: sobor2015@ukr.net.