ш

Напередодні саміту «Великої Двадцятки», який наприкінці тижня збереться в Австралії, Папа Франциск написав послання на ім’я Прем’єр-міністра Австралії Тоні Аббота, в якому закликав учасників зустрічі не обмежуватися порожніми деклараціями, але приймати конкретні рішення, яких вимагає актуальна криза у світі. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

За словами Глави Католицької Церкви, не слід обмежуватися статистиками, пам’ятаючи про те, що за словами й цифрами стоять люди, родини, безробітні, бідні, біженці та мігранти.

Існує також потреба в невідкладних рішеннях, що стосуються боротьби з тероризмом, незаконною торгівлею, фінансовими зловживаннями, руйнуванням навколишнього середовища. Це вимагає з боку Глав держав та урядів глобальної згоди та політичного бачення, яке не закриває очі на ситуації страждання.

Відео дня

«Хочу попросити Глав держав та урядів “Двадцятки”, – пише Папа, – не забувати, що за цими політичними й технічними дискусіями стоять численні людські життя, і буде дуже прикро, якщо ці дискусії залишаться на рівні чисто базових декларацій». Адже надто багато людей страждають через недоїдання, зростання безробіття, зокрема, серед молоді, через зростання суспільного виключення, яке веде до сприяння кримінальній діяльності та живить тероризм.

На думку Глави Католицької Церкви,невідкладним є також «зусилля у сфері виховання» та дедалі ясніше усвідомлення того, «що релігію не можна використовувати як шлях для оправдання насильства». Крім того, ситуація на Близькому Сході знову піднімає питання про «відповідальність міжнародної спільноти за захист людей та народів від скрайніх нападів на людські права та від повної непошани до гуманітарного права».